Whey Protein vanila
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Uz Maximalium Protein Pancake omogući će da uvek imate sveže palačinke pri ruci.
Palačinke obogatite voćem, oraščićima, šumskim voćem ili sirupom i na taj način podarite sebi obrok obogaćen ugljenim hidratima, koji će ubrzati regeneraciju nakon teškog treninga.
Protein Pancake se konzumira tako što se 2 merice = 50g smeše sipa u šejker ili blender i izmeša sa 100 ml vode ili obranog mleka, mešati dok se dobije homogena smeša. Peći u zagrejanom tiganju do zlatno smeđe boje. Konzumirati 1-2 porcije dnevno (50-100g). Proizvod čuvati čvrsto zatvoren na temperaturi od 5 - 30 C0, daleko od direktnih uticaja toplote, vlage i svetlosti. Preparat koristiti u roku 6 meseci od datuma otvaranja.
Sprašene ovsene pahuljice, koncentrat proteina surutke (WPC 80%), belance jaja u prahu, praškasta mešavina na bazi proteina surutke i rafinisanog palminog ulja- Palmlat 26/10 (protein surutke, rafinisano palmino ulje, stabilizator E451, sredstvo protiv zgrudnjavanja E551, antioksidans E306) pojačivač arome – glicin, kalcijum-kazeinat (mleko), aroma vanile, emulgator – natrijum karboksimetil celuloza, sredstvo za dizanje testa – natrijum hidrogenkarbonat, zaslađivači: sukraloza, natrijum ciklamat, acesulfam K, natrijum saharin, izomalt, stabilizator natrijum glukonat, vanila u prahu (0,01%)
Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se koriste mleko, soja, jaja i jezgrasto voće.
Nutritivne informacije: |
u 100g: |
U porciji (50g): |
% PDU* |
Energetska vrednost |
415 kcal |
208 kcal |
3,8 % |
Masti |
6,8 g |
3,4 g |
0,5 % |
Ugljeni hidrati |
31 g |
15,5 g |
0,2 % |
Proteini |
52 g |
26 g |
54 % |
So |
0,2 g |
0,1 g |
1,6 % |
Protein Pancake se konzumira tako što se 2 merice = 50g smeše sipa u šejker ili blender i izmeša sa 100 ml vode ili obranog mleka, mešati dok se dobije homogena smeša.
Peći u zagrejanom tiganju do zlatno smeđe boje. Konzumirati 1-2 porcije dnevno (50-100g)
Proizvod čuvati čvrsto zatvoren na temperaturi od 5 - 30 C0, daleko od direktnih uticaja toplote, vlage i svetlosti. Preparat koristiti u roku 6 meseci od datuma otvaranja.
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Protein maksimalne čistoće
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Protein blend
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Protein surutke ili whey se dobija iz surutke prilikom proizvodnje sira. Surutka (vodeni deo mleka koje se iscedi iz sira) se kasnije u kompleksnom procesu prerađuje u finalni praškasti oblik.
Proces finalne prerade se zove membranska filtracija, ona uključuje fine membrane veoma sitnih pora kroz koje se potiskuje surutka. Veće čestice se zadržavaju dok tečnost i sitniji molekuli prolaze dalje. Što su te pore membrane sitnije to se veći udeo materija zadržava. Koncentrisanje proteina surutke može da se uradi tako da se dobiju dva nivoa čistoće, tako razlikujemo Whey Protein koncentrat i Whey Protein izolat. Velika većina proizvođača proteina proizvodi koncentrat surutkinih proteina tj. grublju verziju sa krupnijim porama membrane. Koncentrat sadrži veliku većinu soli i minerala ali i laktoze prirodno prisutne u surutki. Sa druge strane izolat se uglavnom proizvodi u manjem obimu jer je kod njega izvršena bolja filtracija pa se tako laktoza odstranjuje. Izolat zato ima nešto veći sadržaj proteina i ovo ga čini odličnim za osobe sa intolerancijom na laktozu. Negativne strane izolata su što ima prateći blago gorak ukus, slabije se rastvara i ima znatno veću cenu.
Upoređujući ova dva tipa proteina možemo zaključiti da je koncentrat surutkinih proteina sem prirodno prisutne laktoze daleko isplativiji oblik surutkinih proteina. Ukoliko konzument šejka nema intoleranciju na laktozu koncentrat proteina on je će biti odličan suplement. Oba tipa sadrže svih 9 esencijalnih amino-kiselina i smatraju se kompletnim proteinima.
Biološka vrednost je najčešća mera za određivanje kvaliteta proteina. Ako je njegova vrednost 100, to znači da je 100% tog proteina absorbovano u organizmu bez gubitaka. Na slici ispod je pregled nekih od najbitnijih namirnica i njihova prosečna biološka vrednost proteina koje sadrže.
Izgradnja mišića i dobijanje mase (30% proteina)
Smanjenje umora i iscrpljenosti
Performance Generator
Amino-kiseline razgranatog lanca
Normalna funkcia mišića i održanje kostiju
Zaslađivač bez kalorija
Brza nadoknada energije
Sagorevač masti
Sprečava upalu mišića
Tribulus terrestris
Izgradnja mišića i dobijanje mase (20% proteina)
Amino-kiseline razgranatog lanca