Besplatna dostava za porudžbine iznad 5000 rsd

3 recepta za skidanje kilograma nakon sezone slav

Praznična sezona i period slava su sinonimi za hedonizam, bogatu trpezu i poslastice kojima je teško odoleti, međutim, ubrzo nakon sledi neizbežna posledica kalorijskog prepuštanja - višak kilograma. A pored uživanja u obilju ukusne hrane, ovaj period je neretko praćen i smanjenom fizičkom aktivnošću, što dodatno otežava povratak staroj formi. Ukoliko i tebe muči ovaj problem i ne znaš kako i odakle da počneš, dobre vesti su da, ne moraš sve odjednom!

Promena ishrane jeste ključna u skidanju kilograma, ali radikalne izmene i rigorozni režimi, na duže staze ne samo što ne dovode do željenih promena, već dodatno iscrpljuju organizam.

Najefikasniji i najzdraviji način da dođeš do željene kilaže, jeste da prilagodiš dnevni unos kalorija, odnosno da ostvariš kalorijski deficit pomoću niskokaloričnih obroka. S tim u vezi, u nastavku ti otkrivamo 3 ukusna i jednostavna recepta pomoću kojih ćeš doći do željene forme uživajući u svakom zalogaju!

Hladna salata sa piletinom i brusnicama 

Sastojci:

  • 170g pilećih prsa
  • 3/4 kašičice himalajske soli
  • 90g pirinča
  • 3 kašike soka od limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 70g sušenih brusnica
  • 70g celera (isečenog na kockice)
  • 1 crvena paprika (isečena na kockice)
  • 10 maslina
  • biber

Priprema: Iseci piletinu na sitne kockice i začini je solju i paprikom. Zagrej tiganj i na malo ulja (na laganoj vatri) proprži piletinu dok ne poprimi zlatnu boju. Dok pripremaš piletinu, stavi pirinač da se kuva ( prema uputstvima za pripremu) i dodaj mu začine. Kada se piletina ohladi, dodaj joj (takođe ohlađeni) pirinač, povrće, iseckane masline, brusnice i uživaj u ukusnoj obrok salati!

Kalorijska vrednost: Ovaj obrok sadrži oko 278 kCal (19,7g proteina, 34,9g ugljenih hidrata, 9,3g masti).

Špagete od tikvica sa piletinom

Sastojci:

  • 200g pilećih prsa
  • Sprej za kuvanje
  • 2 manje crnog luka
  • 4 manje tikvice

Sastojci za sos:

  • 4 kašike soja sosa
  • 2 kašike meda
  • (po ukusu)
  • 1 kašičica sveže rendanog đumbira
  • 1 kašičica kukuruznog brašna
  • 1 kašičica susamovog ulja

Priprema: Za početak, u maloj činiji pomešaj sve sastojke za sos koji će ti biti potreban nešto kasnije.

Napravi “špagete” od tikvica pomoću rezača za povrće, ili ih nožem iseci prvo na tanke listiće, a potom svaki pojedinačni listić na tanje trakice. Ovako isečene tikvice položi na papirni ubrus kako bi se upio višak tečnosti. Poprskaj tiganj sprejem za kuvanje, a zatim u njemu prži piletinu ne duže od 5 minuta (da dobije  zlatnu boju). Piletini dodaj iseckani luk i ostavi da se krčka narednih 5 minuta, a zatim dodaj špagete od tikvica. Nakon minut dva, jelu dodaj spremljeni sos i nastavi sa mešanjem narednih 5-10 minuta, sve dok sos ne postane gušći, a piletina dobro spremljena.

Kalorijska vrednost: Ovaj obrok sadrži 499 kCal ( 16g masti; 49g ugljenih hidrata; 49g proteina)

Kolač sa borovnicama  

 

Sastojci:

  • 400g nemasnog grčkog jogurta sa ukusom vanile
  • 4 jajeta
  • 40g kukuruznog brašna
  • Eritritol (količna po ukusu)
  • 80g borovnica

Priprema: U posudu dodaj grčki jogurt, jaja, kukuruzno brašno i steviu, i mešaj dok ne dobiješ homogenu smesu. Na kraju dodaj borovnice, promešaj još malo i smesu prespi u pleh obložen papirom za pečenje. Kolač peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C, 50 minuta, dok ne dobije zlatno žutu boju.

Kalorijska vrednost po parčetu ( 4 parčeta): Ova poslastica sadrži 150,75 kCal ( 11,25g proteina, 11,75g ugljenih hidrata, 6g masti).

Sigurni smo da će ti ovi ukusni obroci pomoći da izgubiš neželjene kilograme, a za dodatnu pomoć, u našoj Maximalium prodavnici možeš pronaći jedan od najefikasnijih suplemenata sa kojim ćeš u najkraćem roku postići željene rezultate - L Carnitine.

L- Carnitine je vodeći “fat burner” i važi za jednu od najefikasnijih aminokiselina, budući da sagoreva masti pretvarajući ih u energiju. Na taj način ne samo što topi masti već i povećava potencijal za izgradnju mišića, a upravo zbog toga je jedan od najomiljenijih suplemenata za postizanje željene forme.

___ . ___